NIEUWS FLASH


Via de nieuwsflash hieronder kan je de laatste nieuwtjes van vzwSivi en over onze werking lezen. 

Kom regelmatig eens kijken of abonneer je op de berichten via de rss knop hieronder 

Schrijf nu in voor het Gentse woondebat op 6 september!

Geplaatst 15 aug. 2018 09:00 door Ann Vanhoof

Hoe en waar gaan wij Wonen in de toekomst? Waar moet de stad verdichten? Hoe zorgen we ervoor dat elke Gentenaar in een betaalbare en kwaliteitsvolle woning woont? Hoe rijmen we verdichting met groen voor elke Gentenaar? Moet de stad meer investeren in haar deelgemeenten?
Op 6 september organiseren Gents MilieuFront, Samenlevingsopbouw Gent, Hart boven hard en Sivi een debat over wonen met de Gentse politieke kopstukken in de Minard Schouwburg. Het debat start om 20u.

Tom De Meester (pvda), Mieke Van Hecke (CD&V), Anneleen Van Bossuyt (NVA), Sven Taeldeman (sp.a), Tine Heyse (Groen) en Christophe Peeters (Open Vld) gaan met elkaar in debat op zoek naar een antwoord op bovenstaande vragen.  

De Gentse stadsbouwmeester, Peter Vanden Abeele, schetst als inleiding de uitdagingen op vlak van wonen in Gent. 

Stijn Oosterlynck, socioloog van de Universiteit Antwerpen, trekt conclusies op het einde van het debat.

We verwachten een boeiend en pittig debat op de vooravond van spannende verkiezingen!

Inschrijven is verplicht. Gelieve dit inschrijvingsformulier in te vullen. Het facebookevent vind je hier.


Atelier recyKLEREN maakt paasmandjes!

Geplaatst 20 mrt. 2018 03:38 door Ann Vanhoof

Nu de klokken en de paashaas opnieuw staan te trappelen om hun eitjes rond te brengen, is het weer tijd om de paasmandjes boven te halen. En omdat niet iedereen zo'n schattig paasmandje in de kas heeft liggen, heeft het atelier recyKLEREN een 20tal paasmandjes gemaakt. Deze paasmandjes werden gemaakt met afgedankte t-shirts. Een paasmandje met 3 chocolade eieren kost 10€. De opbrengst van de mandjes gaat naar de sociale kruidenier. De mandjes worden verkocht in de Doornakkerstraat 52 te Sint-Amandsberg. Wil je graag zo'n mandje kopen? stuur dan een mailtje naar ann.vanhoof@vzwsivi.be of een smsje naar 0498279100 met de boodschap wanneer je graag wil langs komen en we zorgen ervoor dat er zeker iemand aanwezig is.  

Steun vzw SIVI. Koop een winkeltas for life.

Geplaatst 8 dec. 2017 06:04 door Ann VanhoofWist je dat vzw SIVI ...
… een sociale kruidenier heeft? 
… ook een 2dehandswinkel ‘boetiek vincent’ heeft en de opbrengst hiervan broodnodig is om de werking van de sociale kruidenier te laten draaien?
… de vraag naar de sociale kruidenier voortdurend ziet toenemen en het financieel niet meer kan bol werken?

De sociale kruidenier kan dus best wat extra steun gebruiken. In het kader van de warmste week van Music For Life organiseren we de actie boodschappentas for life! 

ATELIER recyKLEREN
Sinds kort ging een ploegje vrijwilligers in de 2de handswinkel van start met het atelier recyKLEREN. Afgedankte t-shirts met een plekje erop of scheurtje erin krijgen hier een nieuw leven. Ze knippen de t-shirts tot reepjes. Met deze reepjes haken ze boodschappentassen.

Wat moet je doen om zo’n prachtige, gerecycleerde, duurzame en sociaal verantwoorde tas te kopen? 

Stap 1: stort voor 20/12 20€ op het rekeningnummer BE 46 890-5940770-36 met als mededeling ‘boodschappentas for life’ + jouw naam
Stap 2: stuur voor 20/12 een mail naar ann.vanhoof@vzwsivi.be met de melding ik koop een tas, jouw naam, adres en telefoonnummer
Stap 3: eens een reeks tassen klaar is, verwittigen we jou zodat je jouw tas mag komen uitkiezen.

PS.: Wil je de tas onder de kerstboom cadeau doen? Dan sturen we graag een cadeaubon op die op een later tijdstip ingeruild kan worden. 


Nieuw in onze rekken: boodschappentas for life

Geplaatst 8 dec. 2017 05:59 door Ann Vanhoof

Sinds kort ging een ploegje vrijwilligers in de 2de handswinkel van start met het atelier recyKLEREN. Afgedankte t-shirts met een plekje erop of scheurtje erin krijgen hier een nieuw leven. Ze knippen de t-shirts tot reepjes. Met deze reepjes haken ze boodschappentassen.

Wat moet je doen om zo’n prachtige, gerecycleerde, duurzame en sociaal verantwoorde tas te kopen?

Stap 1: stort voor 20/12 20€ op het rekeningnummer BE 46 890-5940770-36 met als mededeling ‘boodschappentas for life’ + jouw naam
Stap 2: stuur voor 20/12 een mail naar ann.vanhoof@vzwsivi.be met de melding ik koop een tas, jouw naam, adres en telefoonnummer
Stap 3: eens een reeks tassen klaar is, verwittigen we jou zodat je jouw tas mag komen uitkiezen.

PS.: Wil je de tas onder de kerstboom cadeau doen? Dan sturen we graag een cadeaubon op die op een later tijdstip ingeruild kan worden. Atelier recyKLEREN!

Geplaatst 8 dec. 2017 05:44 door Ann Vanhoof   [ 8 dec. 2017 06:04 bijgewerkt ]

Sinds kort ging een ploegje vrijwilligers in de 2de handswinkel 'boetiek vincent' van start met het atelier recyKLEREN. Afgedankte t-shirts met een plekje erop of scheurtje erin krijgen hier een nieuw leven. Ze knippen de t-shirts tot reepjes. Met deze reepjes haken ze boodschappentassen. Deze boodschappentassen worden via music for life of boetiek vincent verkocht (20€/stuk) ten voordele van de sociale kruidenier. 

 


Burgerbudget: stem op 't Overeten!

Geplaatst 25 sep. 2017 14:15 door Ann Vanhoof

’t Overeten verenigt bewoners en organisaties in de Dampoort rond laagdrempelige ontmoeting & voeding. Een aanzet tot een (sociaal) buurtrestaurant! Stem via de website www.burgerbudget.gent van 29/9 tot 14/10 op ’t overeten! Bedankt!

Vzw SIVI en de bewonersgroepen rond ‘de sneukeltuin en composteerplek in het Banierpark’, ‘de ontbijtgroep’, ‘het Soepcafé’ en ‘de creanamiddag’ willen samen met enkele buurtpartners op regelmatige basis gezonde en betaalbare buurtmaaltijden aanbieden op diverse locaties in de Dampoortwijk. Zo zorgen we voor een laagdrempelige ontmoetingsruimte en onderzoeken we de mogelijkheid om vanuit de sociale kruidenier een (sociaal) buurtrestaurant uit te bouwen in de Dampoortwijk.

Armoede kruipt onder de huid. Sluit armoede uit!

Geplaatst 25 sep. 2017 14:12 door Ann Vanhoof

In Gent slaan verschillende organisaties de handen ineen om elk jaar op 17 oktober een brede verzetsdag te organiseren.  Dit jaar is het thema ‘gezondheid’ en brengen we armoede onder de aandacht met het thema "Armoede kruipt onder de huid. Sluit armoede uit!".

Vanaf eind september zullen pop-up tattoshops opduiken op verschillende locaties in Gent! Haal hier je gratis tattoo, plaats hem op een zichtbare plaats en toon zo je verontwaardiging over het feit dat armoede nog zo alomtegenwoordig is! Ook SIVI zal met een tattooshop op diverse locaties opduiken!

Programma dinsdag 17/10:

- 16 uur - 18 uur (diverse locaties): Pop-up tattooshops duiken op aan verschillende locaties in Gent (Zuid, Kalandeberg, Sint-Pietersstation en Korenmarkt). Het SIVI-team vind je aan de Zuid.

- 19 uur (Sint-Pietersplein): Herdenking: traditioneel wordt er hulde gebracht aan de slachtoffers van armoede, uitsluiting en geweld aan de Steen van de Mensenrechten op het Sint Pietersplein. Verwacht je aan een tattooshop, verhalen, muziek en de herdenking van de slachtoffers van armoede. Afsluiten doen we met een gratis kom soep met brood.

 


Uitleendienst

Geplaatst 25 sep. 2017 14:09 door Ann Vanhoof

Wist je dat vzw SIVI de uitleendienst van de pastory vzw onder haar vleugels genomen heeft? In de uitleendienst kan iedere bewoner van Sint-Amandsberg gratis werkmateriaal voor klussen in huis of in de tuin ontlenen. Het werkt volgens het bibliotheekprincipe. De uitleendienst is elke vrijdag open tussen 16u en 19u. 

Pleinfeest ... En hoe vzw SIVI U uitdaagt!

Geplaatst 12 mei 2017 03:14 door Ann Vanhoof

Op 12 en 13 mei is het pleinfeest op het Heilig Hartplein van het Sint-Amandsberg.  Op 13 mei (tussen 14u en  17u) zullen wij - de medewerkers van vzw SIVI - prominent aanwezig zijn! Want ... wij dagen U uit! Breng uw eenzame sokken en hang deze op aan de langste eenzame-sokken-slinger; of boor mee aan het grootste bijenhotel; of brei mee aan de langste sjaal of werk en trek mee aan de langste afgedankte kledingslinger! U voelt het ... Wij verwachten u! Tot dan  

Trefdag 'Dampoort knapT OP!'

Geplaatst 23 nov. 2016 08:06 door Ann Vanhoof

Bij deze willen we u nog even herinneren aan de studiedag omtrent het innovatie renovatieproject 'Dampoort knapT OP!' georganiseerd door OCMW Gent in samenwerking met zijn partners (waaronder vzw SIVI). De studiedag gaat door op maandag 28 november van 13u30 tot 17u.

Een uitgebreide uitnodiging, alsook de eerste successen die het project opleverde vindt u in de nieuwsbrief van november en december. Inschrijven kan nog tot en met 23 november door een mail te sturen naar Carlo.DenormeVanhoutte@ocmwgent.be. Vergeet de keuze van jouw 2 workshops niet te vermelden. 

Hopelijk treffen we elkaar op de studiedag

1-10 of 78