PRAATGROEP

Van kruiden tot energie; van mode tot relaxatie; van fotografie tot gezondheid, er valt zo veel te leren, ontdekken en doen. Maar om die leerkansen ten volle te benutten, moet je in de eerste plaats toegang vinden tot informatie op maat en werkvormen die voor jou geschikt zijn. Verder moet je ook in staat zijn om in het kluwen van organisaties, diensten, initiatieven, … jouw weg te vinden. En dat alles is niet evident! Vandaar dat we in onze wekelijkse praatgroep inspelen op vragen van mensen die meer willen weten over een bepaald thema. 
Het aanbod dat we brengen is erg gevarieerd en steeds op maat.

   Wat?

Elke week organiseren we een praatgroep. Iedereen is dan in de eerste plaats welkom voor koffie en  een gezellige babbel. Verder werken we elke maand rond een bepaald thema. Rond dit thema organiseren we dan verschillende soorten activiteiten: een informatie-bijeenkomst, een doe-activiteit, een naai-atelier, een creatieve workshop, een uitstap, enzovoort. 
We organiseren ook geregeld een planningsdag. Op dat moment plannen we in samenspraak met de groep de komende thema’s en evalueren de voorbije maanden. 
Tenslotte komen tijdens de praatgroep ook geregeld de grondrechten aan bod. Merken we hieromtrent knelpunten, moeilijkheden, … dan zullen de groepswerkers het nodige doen om dit te signaleren en samen op zoek te gaan naar een oplossing.

   Waarom?
  • Omdat je tijdens de praatgroep op een laagdrempelige manier met andere in contact komt. Ontmoeting staat dan ook centraal.
  • Omdat ervaringen uitwisselen erg belangrijk is erg belangrijk is. Op die manier kan je veel van elkaar leren.
  • Omdat men al doende leert! 
  • Omdat informatie en activiteiten op maat cruciaal zijn in een leerproces! Omdat ‘op vraag’ werken belangrijk is om de motivatie en de interesse (blijvend) aan te wakkeren. Tenslotte is de praatgroep meer dan praten alleen!
  Wanneer?
  • Elke maandag
  • van 14u - 16u
  Waar?
  • Jos Verdegemstraat 19, 
  • 9040 Sint-Amandsberg

KALENDER