VERKIEZINGEN


P

olitiekers zitten vaak niet verlegen om woorden, maar wat willen zij echt realiseren

En vooral, wat willen wij dat er verandert?

Met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht, willen we graag mee onze stem drukken op de lokale politiek!   Wat?

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2012 voert Samenlevingsopbouw Gent (samen met vele andere partners waaronder vzw SIVI) een campagne om politici te overtuigen hun beleid meer af te stemmen op kwetsbare groepen. Zo namen we deel aan een grote bevraging waarbij er 15 te realiseren prioriteiten ten aanzien van kwetsbare groepen werden geformuleerd. 
Verder organiseerden we een actie ‘registratie’ waarbij mensen die de Belgische nationaliteit niet hebben zich konden laten registreren om alsnog deel te nemen aan de verkiezingen. 
In september en oktober 2012 zullen we onze wekelijkse praatgroep wijden aan het thema verkiezingen! Zo organiseren we vorming, dompelen we ons onder in de sociale stemtest, zullen we het stadhuis bezoeken, deelnemen aan het verkiezingsdebat, enzovoort!

   Waarom?
  • Omdat ieders stem telt!
  • Omdat politiek ieder van ons aanbelangt en het belangrijk is dat iedereen zijn stem kan drukken!
  • Omdat politiek heel ingewikkeld is! Duidelijkheid scheppen in het politieke landschap en zich goed informeren is zeker geen overbodige luxe!
  Wanneer?
  • In september en oktober 2012 zal de wekelijkse praatgroep in het teken staan van de verkiezingen. 
  • Maandag van 14u - 16u