Sociale Hulpverlening

Iedereen die te maken krijgt met een sociaal, financieel, … probleem komt vroeg of laat in aanraking met het grote kluwen van organisaties en diensten.
Zo is het geen sinecure om uit te maken op welke dienst je het best beroep doet. Verder is de drempel vaak erg groot om de stap naar een dienst ook effectief te zetten. Vandaar dat we via onze sociale dienst een erg laagdrempelige dienstverlening willen aanbieden aan mensen uit de buurt.  


Wat?

De sociale hulpverlening staat open voor iedereen met vragen of nood aan een luisterend oor. Een medewerker biedt hulp, begeleidt en bemiddelt bij het zoeken naar oplossingen. Indien we zelf geen oplossing kunnen aanreiken, verwijzen we door naar specifieke diensten die gespecialiseerde hulp bieden.Tenslotte moet je via de sociale dienst passeren indien je wil weten of je in aanmerking komt voor de sociale kruidenier.

Waarom?

  • Omdat mensen die geen uitweg meer zien, in eerste instantie een luisterend oor nodig hebben
  • Omdat mensen, zonder oordeel, verder geholpen willen worden
  • Omdat niemand graag van het kastje naar de muur gestuurd wil worden, maar gericht doorverwezen wil worden 

Wanneer?

  • Elke dinsdag van 14u – 16u
  • Elke donderdag van 14u – 18u

Waar?

Sinds de coronacrisis gaat de voedselverdeling, het onthaal, de sociale kruidenier en de sociale dienst door in de Doornakkerstraat 54, Sint-Amandsberg.

Doornakkerstraat 54 
9040 Sint-Amandsberg