Een boost voor de uitleendienst pastory

De uitleendienst kreeg de laatste tijd een enorme boost. Het ledenaantal bereikte de kaap van 150. Een enthousiaste ploeg van 10 vrijwilligers tracht wekelijks buurtbewoners persoonlijk te helpen met de keuze en het uitlenen van materiaal voor werken in huis of in de tuin. Ondertussen ontwikkelden we een eigen digitaal platform (social rent – met dank aan Peter) en kregen de vrijwilligers een eigen uniform (kom dat zien!).

Verder organiseren we elk seizoen in samenwerking met buurtwerk en Samenlevingsopbouw Gent een repaircafé. Hier kunnen buurtbewoners klein elektro, textiel, fietsen, … samen met reparateurs herstellen. Tijdens de reparaties genieten ze van een drankje of kunnen ze een babbeltje slaan met hun buren. De data voor de volgende repaircafés zijn zaterdag 20 april (14-17u) en zaterdag 6 juli (14 – 17u)

Tenslotte hebben we in samenwerking met Domus Mundi het project ‘Vocht in huis! Wat nu?’ op poten gezet. Hierbij sturen we onze specialisten van de uitleendienst ‘Pastory’ en  de architecten van Domus Mundi erop uit om de oorzaken van vochtproblemen op te sporen in woningen. Hiervoor gaan we aan huis met het nodige materiaal.

Een hele boterham dus!

En dan lanceren we graag nog een kleine oproep: Heb je thuis degelijk werkmateriaal dat niet of weinig gebruikt wordt? En zou je dit graag schenken aan de uitleendienst? Zou je jou graag inzetten als vrijwilliger (ongeveer 2 keer per maand een 4tal uur)? En lijkt het onthaal van de uitleendienst jou een ideale plek om dit te doen? Neem dan meteen contact op met de uitleendienst!
Met dank aan Jeroen Adriaenssens voor de foto