Boetiek Vincent

Op zoek naar een unieke outfit maar heb je een beperkt budget? Spring eens binnen in onze tweedehandswinkel Boetiek Vincent. In ons aanbod vind je zeker iets naar je smaak én aan een zachte prijs. Bovendien doen we ook aan upcycling. Breng je oude kledingstukken binnen en wij geven ze een nieuw leven.

Welkom bij Boetiek Vincent! Niet enkel jouw portemonnee, maar ook het milieu en de samenleving worden er beter van. Een win – win op veel vlakken.

WAT

In Boetiek Vincent vind je betaalbare, kwaliteitsvolle kledij, huishoudlinnen en accessoires. 

Heb je zelf jouw kleerkast opgeruimd? Dan kan je jouw kledij tijdens de openingsuren afgeven in de winkel. We geven ze graag een 2de leven. Je maakt er vast iemand anders heel erg blij mee. Tegelijkertijd ondersteun je ook de sociale en ecologische doelstellingen van Boetiek Vincent.

WAAROM

Boetiek vincent is meer dan een winkel!

Naast het hergebruiken van kwaliteitsvolle kledij doen we ook aan upcycling. Is een kledingstuk bestemd voor de vuilbak? Dan blazen we het nieuw leven in. Het stofje van een versleten rokje krijgt bijvoorbeeld een nieuw plekje in een hippe vlaggenlijn. Toch fijn om zo feestjes op te fleuren!? 
In het atelier voorzien we hiervoor ruimte en materiaal: naaimachines, overlock, naaigaren, …
Heb jij een idee voor een circulair project waarbij we oude kledij omtoveren tot iets nieuws? Laat het ons dan zeker weten! 

Verder heeft de winkel ook een sociaal oogmerk. Zo staat een diverse groep van medewerkers aan het roer van Boetiek Vincent. Niet enkel een grote mix aan vrijwilligers, maar ook medewerkers voor wie we een job op maat uitwerken, runnen de winkel.  

Kiezen voor tweedehandskledij bij Boetiek Vincent is dus niet alleen beter voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu. Bovendien zorg je ook voor maatschappelijke impact. Je creëert kansen voor mensen die net iets minder vlot toegang vinden tot de arbeidsmarkt. De opbrengst van de winkel gaat ook integraal naar de andere projecten van vzw SIVI. 

WAAR

Jos Verdegemstraat 19 
9040 Sint-Amandsberg

Open op woensdag en vrijdag van 14u tot 16u.

Ontdek meer over Boetiek Vincent op Facebook of Instagram!