Warme Winter van start

In het najaar van 2018 ging Warme Winter opnieuw van start. Deze ontmoetingsplaats voor dak- en thuislozen is een initiatief van stad Gent in samenwerking met SIVI, Enchanté, Refu Interim, CAW, Foodsavers en OCMW Gent. SIVI zet zijn schouders onder de Warme Winter voor gezinnen. Tijdens de koude wintermaanden kunnen ouders in de vooravond bij SIVI genieten van een tas soep, terwijl de kinderen zich uitleven. De werking draait als een goed geoliede machine! Er zijn ook heel fijne initiatieven zoals de wekelijks samenwerking met Sport Around, huistaakbegeleiding, knutselactiviteiten, … Maar ondanks het fantastische aanbod en de grote bekendmaking, merken we dat het niet storm loopt … En daar moeten we misschien simpelweg blij om zijn …

Heb je thuis nog knutselmateriaal voor kinderen (denk aan kinderschaartjes, gekleurd papier, vingerverf, lijmstiften, plakkaatverf, penseeltjes, schortjes, glitters, …)? Dan mag je dit altijd afgeven tijdens de openingsuren van warme winter (dagelijks van 16u30 tot 20u30) in de Doornakkerstraat 54.
Op zaterdag 2 februari stellen we Warme Winter eenmalig open voor alle buurtbewoners. We starten al om 13u30 en vertonen live stream de voorstelling “de winter van kapitein Winokio” vanuit de Vooruit. Iedereen is welkom.